
Dövme günümüzde oldukça trend bir olaya dönmüştür. Hemen hemen on kişinin sekizi hayatının bir döneminde dövme yaptırmıştır. Dövme yaptırmak meşhurlaştıkça dövme salonlarına olan ilgi de artmaktadır. İnsanlar hem hijyenik hem de ünlü dövme tasarımcıları ve dükkanları araştırmaktadırlar.
Bu işe merak arttıkça da dövme sektörüne atılmak isteyen kişi sayısı artmaktadır. Siz de bir dövme dükkanı açmak istiyorsanız bu yazı tam size göre!

Dövme Dükkanı Açmak İçin Mekan Seçimi

Dövme Dükkanı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli
Bu videoda gerekli detayları bulabilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=Df3Z-HPNHwI
Dövme Dükkanı Açma Maliyeti
Dövme dükkanı, kamuya açık bir iş yeri olduğu için belediyeye de başvurmak gerekmektedir. Bu konuda uygulamada bir birlik yok. Bazı belediyeler dövme salonu açmak için çok çeşitli ve hatta tuhaf taleplerde bulunabilirler. Bu kısım karışık olduğu için ve uygulamada birlik olmadığı için en kolay yolu belediyeye başvurarak öğrenmektir. Ancak genel olarak belediyeden istenen belgeler şu şekilde özetlenebilir:
- 2 adet fotoğraf (dövme dükkanı şirket işletmesi ise gerekli değildir)
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve İkametgâh Belgesi
- Adli Sicil Kaydı Belgesi
- Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olunduğuna dair herhangi bir belge
- İşletici Kimlik Bildirme Belgesi
- Ustalık Belgesi/MYK belgesi (Dövme Dükkanı ve Dövmecilik)
- İmza Beyannamesi
- Vergi Levhası
- Kira Sözleşmesi
Kiralama masrafları büyük ölçüde dövme dükkânınızı nerede açacağınıza bağlı olarak değişir. Büyük şehirlerdeki kiralama ücretleri küçük şehirlere ve kırsal kesimlere göre daha yüksektir. Büyük şehirlerde daha gözde ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki kiralar daha az dikkat çeken bölgelere göre fazladır.
Ticari mülk sahiplerinin çoğu başlangıçta kira sözleşmesi imzalatır ve bunlar çoğunlukla ev kiralama sözleşmelerine göre daha uzun süreli olur.
Dövme sanatçıları için profesyonel ekipmanlardan dövme dükkanı bekleme odasında kullanılacak standart sandalyelere kadar pek çok ekipmana ihtiyaç olacaktır. İlgili resmi kurumların dövme yapılacak alanda kullanılacak olan ekipmanlarla ilgili sıkı yönetmelikleri vardır.
Eğer dövme ekipmanları yönetmeliklere uygun değilse dövme dükkanı kapanabilir ve işletme ruhsatı iptal edilebilir. Yönetmeliklerle ilgili detaylı bilgi almak ve dövme dükkanı ekipmanlarını sadece bu konuda uzmanlaşmış olan dövme ekipmanı firmalarından satın almak mantıklıdır.
Toplam maliyetler gerekli ekipmanların nereden alındığına ve dövme dükkânının nerede açılacağına bağlı olarak değişir. Ancak yeni bir dövme dükkanı açmanın maliyetleri yaklaşık olarak 20.000 TL-40.000 TL arasında değişecektir.
Ayrıca, temel dövme aletleri ve makineleri daha ucuzdur, ancak üst düzey, profesyonel sınıf ekipmanlar oldukça pahalı olabilir. Örneğin, en kaliteli dövme makinesi 400 ila 2.000 dolar arasında değişebilir.
Metrekare başına bütçeye gelince, dövme dükkanı alanı için ortalama olarak metrekare başına 800 ila 4.000 dolar arasında bir ödeme yapmayı bekleyin; bu, mülkün konumuna ve durumuna bağlıdır.
Mağazanızı özelleştirmek ve dekore etmek de önemli bir masraftır. Bu, basit, temiz bir tasarım için birkaç bin dolardan, ayrıntılı, sanatsal bir iç mekan için on binlerce dolara kadar büyük ölçüde değişebilir.
Son olarak da gerekli lisans ve izinlerin alınması esastır ve konuma göre maliyeti değişebilir. Bu birkaç yüz dolardan birkaç bin dolara kadar değişebilir. Yine bozdurarak hesaplanabilir.
Dövme Dükkanı Kazandırır mı?
Dövme dükkanı işletmek para kazandıran bir kariyer olabilir. Ancak, ne kadar kazanacağınız, yeteneğinize, iş ahlakına ve pazarlama becerilerinize bağlıdır. Dövme yapma konusunda tutkuluysan ve kaliteli çalışmalar ortaya koyabiliyorsanız bu sektörde ünlü olabilirsiniz.
Ortalama bir dövmeci çırağı maaşı saat başına 10-15 dolar arasında değişir. Ancak, konum ve deneyime bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük kazanabilirler. Bunu türk lirası karşılığı üstünden hesaplayabilirsiniz.
Bu arada dövme yapılırken açılış fiyatı diye birşey vardır. Bu dövme isteyen müşteri için açılan ve sizden sonra kullanılmayarak çöpe atılan tek kullanımlık malzemenin fiyatıdır. Bu tek kullanımlık malzeme müşteri nokta dövmesi de yaptırmak istese açılıp çöpe gideceği için kişiden onun ücreti talep edilir.
İnternette araştırıldığında dövme makinası açılış ücretinin 80 TL olduğunu buluruz, geçici kına dövmelerin de 20 TL’den başladığı okunmaktadır, piercing ilk delim ücreti ise, takılacak piercing ile birlikte 50 TL’dir. Bunlar yılına göre eski fiyatlar olma ihtimali taşımakla birlikte, sistemi anlamak açısından yardımcıdır.