DiğerDükkanGirişimcilikİş Fikirleri

Nargile Cafe Açmak İçin 2’şer Yol

Türkiye’de, Osmanlı’dan geldiği bilinmekte olan nargile oldukça sevilmektedir. Özellikle genç erkeklerin sosyalleşmek için tercih ettiği yerlerdir nargile cafeleri… Türkiye’yi ziyarete gelen turistler de genelde buraya götürülür, çeşit çeşit nargile denenir. Bazen bir date yeridir, bazen de okul kıran liselilerin kızlı erkekli toplanma yeri… Kısacası belli bir kitleye hitap eder, bu sebeple nargile cafe açmak oldukça karlı olabilir.

Nargile Cafe Açmak İçin Neler Gerekmektedir?

Nargile cafe işletmesi açmak isteyenlerin, işe koyulmadan önce belirli yasal gereklilikleri yerine getirmesi gerekir. Nargile cafe açmak için gerekli olan ruhsatlar ve belgeler, işletmenin faaliyete başlaması için zorunlu adımlardır ve bu belgelerin eksiksiz olarak belediyeden alınması şarttır.Nedir bu belgeler peki:

  • Fotoğraf ve Kimlik Belgeleri: İşletici veya işletme sahibinin 2 adet fotoğrafı ile nüfus cüzdanı fotokopisi ve ikametgah belgesi gereklidir.
  • Adli Sicil Kaydı Belgesi: İşletmeci adına adli sicil kaydı belgesi alınması gerekmektedir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu Belgeleri: İşletme sahibinin sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olduğunu gösteren belgeler sunulmalıdır.
  • İşletici Kimlik Bildirme Belgesi: İşletmeciye ait kimlik bilgilerini içeren bir belge sunulması gerekmektedir.
  • Vergi Levhası: İşletmenin vergi levhasına sahip olması gerekmektedir.
  • Oda Faaliyet Belgesi ve Sicil Tasdiknamesi: İlgili odadan alınmış oda faaliyet belgesi ve sicil tasdiknamesi sunulmalıdır.
  • Tapu ve Yapı Kullanma İzin Belgesi: İşletmenin bulunduğu binanın tapu ve yapı kullanma izin belgesi gereklidir.
  • Kira Sözleşmesi: Eğer işletme kiralık ise, tapuda adı geçen mülk sahibi ile yapılan ve noter tasdikli kira sözleşmesi sunulmalıdır.
  • İtfaiye Uygunluk Raporu: İşletmenin itfaiye standartlarına uygun olduğunu gösteren bir rapor gereklidir.
  • Atıksu İdaresi İzin Belgesi: İşyeri açma ruhsatı için atıksu idaresinden alınmış bir izin belgesi sunulmalıdır.
  • Kapalı Alan Şartı: İşyerinin kapalı alanının minimum 15 metrekare olması gerekmektedir.

Bu belgelerin yanı sıra, işletmenin açılacağı konum ve diğer detaylar da göz önünde bulundurulmalıdır. Tüm bu belgelerin eksiksiz bir şekilde toplanması ve belediyeye başvuruda bulunulması, işletmenin yasal olarak faaliyete geçmesi için önemlidir.

Nargile cafe işletmelerinde çalışacak personelin seçimi, işletmenin başarısı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Rekabetin yoğun olduğu bu sektörde, doğru personellerle çalışmak işletmenizi diğerlerinden ayıracaktır.

Çalışacak personelin başlıca özellikleri arasında, nargile hazırlama konusunda deneyimli olmaları gelir. Sektördeki talep çeşitliliği göz önüne alındığında, ilginç ve özgün nargile karışımları hazırlayabilen personeller tercih edilmelidir.

Ortalama olarak 100 metrekarelik bir dükkanda yaklaşık olarak 4 personel çalıştırmanız gerekebilir. Bu personellerin sahip olması gereken özellikler ise şunlardır:

1. Müşterilerle etkili iletişim kurabilen, güleryüzlü ve hızlı iletişim becerisine sahip olmalıdır.

2. Müşterilere karşı saygılı, nazik ve müşteri memnuniyetine odaklı olmalıdır.

3. Yoğun saatlerde hızlı bir şekilde hareket edebilmeli, siparişleri zamanında ve doğru bir şekilde hazırlayabilmeli ve servis yapabilmelidir.

4. İşletmenin gerektirdiği saatlerde esnek çalışabilme yeteneğine sahip olmalıdır, çünkü cafe işletmeleri genellikle uzun saatler boyunca hizmet vermektedir.

5. Temizlik ve düzen konularına önem vermelidir, işletmenin hijyen ve düzen standartlarını korumalıdır.

6. Yoğun ve stresli ortamlarda sakin ve özenli bir şekilde çalışabilmeli, stresi etkili bir şekilde yönetebilmelidir.

7. Hijyen konusunda duyarlı olmalı ve temizlik standartlarına titizlikle uymalıdır.

Doğru personellerle çalışmak, işletmenizin başarısı için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, personel seçiminde yukarıdaki özelliklere dikkat edilmesi önemlidir.

Nargile Cafe Açmanın Maliyeti ve Kazancı Nedir?

Bu linkte maliyet ve kazançla ilgili bilgiler bulabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=ZTX9hHAm4vQ

Konum ve konsept seçmenin yanı sıra elbette ki cafe açmanın maliyeti gibi ciddi konular da bu işin bir parçası. Dilediğiniz konseptte bir cafe açabilmek için ne kadarlık bir bütçe gerektiğini hesaplamanız gerekiyor.

Maliyet konusu cafenin büyüklüğüne, konseptine ve cafeyi açacağınız lokasyona göre değişiklik gösteriyor. Dükkan kirası, dekorasyon ve işletme için gerekli olan malzemelerin yanı sıra cafe açmak için alınacak izinlerin ücreti de maliyet hesabının bir parçasını oluşturuyor.

2024 yılı için butik bir cafe açmanın ortalama maliyeti 300.000-2.000.000 TL arasında değişmekte olduğuna göre enflasyon hesaba katıldığında 2025 ‘et bu iki katına çıkmıştır.

Cafe açma maliyeti için gerekli bütçenin tamamına sahip olmayabilirsiniz. Bu sürecin kendi içinde zorlukları olduğunu söylemiştik. Şimdi yine girişimci ruhunuzu devreye sokma zamanı. Finans kuruluşlarının işletmelere özel olarak verdikleri krediler bulunuyor. Bunları da araştırabilirsiniz.

https://acmamaliyeti.com/cay-ocagi-acmak-icin-3-eylem-plani/ Ayrıca maliyet bakımından benzerlik taşıma ihtimalinden dolayı sitemizdeki yazısına da göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu